Al meer dan 80 jaar een familiebedrijf!

Bouwen is een familietraditie bij de familie Juffer. Het is inmiddels de derde generatie die zich bezig houd met ontwerpen en construeren.
Mijn grootvader was in de jaren twintig van de vorige eeuw actief in Rotterdam en omgeving en later in Amsterdam. Na de tweede wereldoorlog kwam mijn vader bij hem op kantoor werken. Mijn vader heeft na het overlijden van mijn grootvader het kantoor overgenomen en verplaatst van Amsterdam naar Blaricum, waar de familie al sinds 1930 woonde.
Zelf ben ik in 1968 in Eindhoven gaan studeren en wonen. De laatste jaren heb ik steeds vaker werkzaamheden van mijn vader overgenomen en met ingang van 1 januari 2008 is zijn kantoor als vestiging komen te vervallen.

In Eindhoven was de praktijk van het bouwen altijd een beetje anders. Opdrachtgevers in de jaren '70 van de vorige eeuw meenden veel zelf te kunnen en beperkten hun opdrachten vaak tot het ontwerp en de aanvraag van de vergunningen.
In die periode heeft ons kantoor zich gericht op het verzorgen van bouwaanvragen voor kleinere bouwwerken. Serres, aanbouwen, dakopbouwen, het zijn allemaal projecten waarvoor wel een bouwvergunning nodig is, maar die meestal weinig ruimte bieden voor architectonische hoogstandjes.
De laatste jaren is gelukkig weer meer ruimte aanwezig voor het geven van goede adviezen en persoonlijke begeleiding. Steeds vaker vragen opdrachtgevers om een ontwerp met meerwaarde en uitstraling.

  • Geschiedenis
  • Geschiedenis
  • Geschiedenis
  • Geschiedenis
  • Geschiedenis